Hipertensiunea arterială
Consumul zilnic a 250 de ml de suc de sfeclă roşie scade tensiunea în cel mult 24 de ore. Nitratul, o substanţă care intră în compoziţia acesteia reduce tensiunea chiar şi la persoane cu valori normale. „Sfecla roşie şi capsulele cu nitraţi sunt la fel de eficiente în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, lucru care ne spune clar că substanţa eficientă este nitratul care se găseşte în mod natural în sfecla roşie", susţine dr. Amrita Ahluwalia de la Institutul de Cercetare William Harvey.
Anemia
Datorită conţinutul de vitamine şi săruri minerale, are efecte benefice în caz de anemie. Sfecla roşie conţine vitaminele B, C, fibre, magneziu, potasiu, fier, cupru şi fosfor.
Dismenoreea
Durerile din timpul menstruaţiei pot fi ameliorate prin consumul de sfeclă roşie. Mai mult, aceasta are proprietatea de a curăţa sângele şi de a elimina toxinele din organism. Tot sfecla te fereşte şi de cancerul la nivelul organelor genitale.
Depresia
O altă proprietate atribuită acestui aliment este combaterea stărilor de nervozitate şi tristeţe. Constituie un remediu excelent pentru depresie, tendinţă de izolare şi tensiuni interioare.
Reţetă pentru un suc de sfeclă delicios
1 sfeclă roşie mică şi decojită;
1 ardei roşu;
1 pumn de frunze de spanac;
1 linguriţă de ghimbir tocat;
1,5 linguriţă zeamă de lămâie;
sare;
piper;
cuburi de gheaţă.
Hipertensiunea arterială
Consumul zilnic a 250 de ml de suc de sfeclă roşie scade tensiunea în cel mult 24 de ore. Nitratul, o substanţă care intră în compoziţia acesteia reduce tensiunea chiar şi la persoane cu valori normale. „Sfecla roşie şi capsulele cu nitraţi sunt la fel de eficiente în cazul persoanelor care suferă de hipertensiune arterială, lucru care ne spune clar că substanţa eficientă este nitratul care