La patru ani după ce austriecii de la OMV le-a plătit lui Sorin Ovidiu Vîntu şi lui Liviu Luca 328 de milioane de euro pentru a prelua activitatea Petromservice două întrebări rămân fără răspuns: de ce au plătit austriecii atât de mult ca să preia angajaţii de care Petrom a scăpat în 2002 şi unde au dispărut banii. PSV Company, fosta Petromservice, a intrat surprinzător în insolvenţă în 2009, la doar un an după ce a încasat banii austriecilor. Ieri Liviu Luca, unul dintre cei mai puternici lideri de sindicat din România, şi Sorin Ovidiu Vîntu au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar procurorii care vor cere arestarea lor preventivă pentru delapidarea Petromservice şi spălare de bani, prejudiciul adus companiei fiind de peste 83 de milioane de euro. Infracţiunile s-au comis în 2008-2009.
Istoria Petromservice a început în 2002, când ministrul economiei de la acea vreme, Dan Ioan Popescu, a hotărât desprinderea din Petrom a activităţilor auxiliare extracţiei petrolului brut şi gazelor naturale pentru a face compania mai suplă şi mai atractivă pentru privatizare.
Petromservice a preluat o serie de active anexe ale Petrom, precum şi peste 15.000 de angajaţi. Jumătate din acţiunile companiei erau controlate la înfiinţare de către Asociaţia Salariaţilor din Petrom, condusă de Liviu Luca, unul dintre cei mai puternici lideri de sindicat din România, iar celelalte 50% erau deţinute de circa 8.500 de persoane fizice, majoritatea salariaţi ai Petrom.
Afacerile companiei au crescut puternic în primii ani după înfiinţare, fiind susţinute de contractele mari de prestări servicii primite de la Petrom, depăşind 300 mil. euro în 2005, când Petrom a fost preluată de austriecii de la OMV. Austriecii au continuat să ofere contracte companiei, iar în octombrie 2005 au anunţat încheierea unui contract de prestări servicii până în 2012 în valoare de un miliard de