Noul Cod Civil impulsioneaza si afacerile caselor de avocatura de business, datorita cererii mari de asistenta juridica din partea companiilor, in vederea adaptarii contractelor la noua legislatie. Vezi pe ce alte resurse se bazeaza avocatii pentru a-si "hrani" afacerile.
Afacerile caselor de avocatura sunt favorizate de noul Cod Civil, din perspectiva cererii mari de asistenta juridica in legatura cu interpretarea si aplicarea noii legi, spun avocatii de business. Procesele in instanta nu vor fi incetinite, dar asimilarea noilor reglementari se va face treptat, in timpul jocului.
Avocatura de business are, pe langa noul Cod Civil, si alte resurse de crestere.
"Daca vom asista la o crestere la nivelul de varf al pietei de avocatura, aceasta va veni mai ales din zona sectorului privat, si nu din contractele cu statul. Se vor atrage investitii importante, care vor necesita consultanta juridica de specialitate, in domenii ca infrastructura, agricultura, energie si resurse naturale", a spus Stefan Damian, deputy manager la Tuca Zbarcea si Asociatii.
Noul Cod Civil ar putea influenta pozitiv business-ul de profil, deoarece este de asteptat ca majoritatea clientilor sa solicite servicii de asistenta juridica in legatura cu interpretarea si aplicarea noilor dispozitii, spun reprezentantii marilor case de avocatura.
"Nu exista avantaje sau dezavantaje, exista doar noi reglementari", spune Florin Gornea, avocat partener in cadrul Bostina si Asociatii, explicand ca fiecare aspect al vietii unei companii ar trebui adus in linie cu noile prevederi, cel mai simplu exemplu fiind cel al contractelor dintre firme, care trebuie acum rescrise.
Noul Cod Civil reprezinta pentru orice actor din mediul de afaceri schimbarea brusca si semnificativa a regulilor jocului, precizeaza Cosmin Vasile, partener Zamfirescu Racoti Pr