Citeam pe gsp.ro ca Ilie Stan a avut la antrenamentul de dupa meciul cu Chiajna doar 9 jucatori apti. Dar asta nu pentru ca elevii sai erau plecati in vacanta sau la loturile nationale, ci pentru ca majoritatea stelistilor erau invalizi din punct de vedere medical.
Atunci cand jucatorii se accidenteaza vinovati sunt fie adversarii (contuzii, fracturi), fie staff-ul medical (rupturi musculare, intinderi). Desigur, exista si jucatori fragili precum Radut, care au accidentarea in esenta lor, dar acesta este, sa speram, un caz izolat. De asemenea, starea proasta a gazonul sau ghinionul mai pot fi invocate drept motive ale accidentarilor, dar in cazul stelistilor ultimele doua motive nu pot fi mentionate. Majoritatea stelistilor au probleme musculare.
Schimbarile prea dese de antrenor, dar mai ales schimbarea staff-ului antrenorului conduce la instabilitate si lipsa de continuitate in pregatirea fizica, iar jucatorii stelisti resimt lucrul acesta pe propria lor piele, sau mai bine zis, pe proprii lor muschi. De asemenea, deplasarile nesfarsite si absenta unui teren propriu au contribuit la cresterea gradului de oboselala din randul echipei. In Liga 1 nu exista nici un club care sa aiba un grup atat de numeros de accidentati (la muschi) precum Steaua.
Ilie Stan are si el partea sa de vina in inmultirea accidentarilor. La cateva zile de la instalarea sa la Steaua Stan a dus echipa intr-un cantonament montan unde a facut in exclusivitate antrenamente fizice de o duritate extrema. Un lucru foarte curios - stelistii se accidenteaza de cele mai multe ori in prima repriza: Gardos in minutul 1 (!) si Tatu in minutul 30 cu Maccabi, tot in prima repriza Tibi Balan cu Chiajna! De regula, accidentarile musculare se produc in finalul meciurilor, dupa un efort de 70-80 de minute in care jucatorul a facut risipa de efort (cazul lui Martinovic). Dar la Steaua luc