Candva, un tanar care si-a facut ucenicia undeva, departe de tara, intr-o intreprindere de bauturi racoritoare, povestea cum de pe poarta unitatii la care lucra ieseau zilnic sute de mii de bidoane de sucuri, de diferite marimi, pe eticheta carora scria ca sunt facute din fructe, dar, in cele sase luni cat a lucrat acolo, n-a intrat nici macar un fruct, decat poate in sacosa vreunui angajat, ca desert.
Daca vrei un suc natural, proaspat, din fructe sau legume, fara chimicale care sa-i dea gustul si culoarea, atunci prepara-ti-l acasa. Ca sa fii sanatos ori sa revii la forma buna chiar merita.
Sucurile de fructe si legume, bogate in nutrientii necesari pentru o buna functionare a organismului, acopera carentele de vitamine si minerale, energizeaza, vindeca acolo unde este cazul, ofera o digestie sanatoasa si necostisitoare, intaresc si protejeaza sistemul imunitar, imbunatatesc procesul de eliminare a toxinelor. Sucurile proaspete reprezinta o adevarata arma in lupta cu bolile si grabesc vindecarea infectiilor.
Pentru compozitia lor bogata, portocalele nu ar trebui sa lipseasca din meniul zilnic, mai ales ca sunt mai ieftine decat merele. Vitamina C, care reprezinta 75% din totalul de vitamine pe care le contine, combate raceala, gripa, guturaiul. Portocala este un bun remineralizant si revitalizant al organismului, recomandat tuturor categoriilor de varsta.
Daca vrei ca toata ziua sa fii vioi, cu spor in activitatea pe care o desfasori si bine dispus, atunci dimineata bea un pahar de suc proaspat de portocale, simplu sau in amestec cu un grepfrut roz si o jumatate de lamaie, preparat in casa, cu un storcator manual. Dupa preferinta, poti adauga si o lingurita de miere, desi nu este necesar, portocala avand propria dulceata in compozitie.
Marul, considerat a fi cel mai fructul cel mai important, este un alcali