Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) a decis marti adoptarea unei noi structuri organizatorice, care va cuprinde numai 12 directii de specialitate fata de 28 de directii generale si directii din prezent. Comisia a anuntat miercuri ca schimbarile organizatorice, care vor intra in vigoare incepand cu data de 1 decembrie anul acesta, vor duce si la o reducere de personal cu pana la 10%. In afara de cei 7 membri ai Consiliului CSA, in comisie lucreaza in prezent 158 de angajati, conform datelor furnizate HotNews.ro de oficialii autoritatii.
Autoritatea a analizat in cadrul sedintei de marti si rezultatele auditului intern care a fost demarat la începutul lunii trecute, în scopul evaluării veniturilor si cheltuielilor la momentul preluării mandatelor de către noii membri ai Consiliului CSA.
"Rezultatele auditului intern au reliefat nevoia restructurării organizatorice si aplicarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor. Prin urmare, CSA va avea o structură simplificată, care impune si o reducere de personal cu până la 10%. Pe fondul scăderii primelor brute subscrise în primul semestru cu peste 7% la nivelul pietei de asigurări, Consiliul CSA a hotărât reducerea cheltuielilor totale, în principal prin reducerea cheltuielilor cu personalul", se arata in comunicatul comisiei.
Constantin Buzoianu, noul presedinte CSA, a precizat cu aceasta ocazie ca "noua structură organizatorică include şi o directie de protectie a consumatorilor de asigurări, care va fi în contact direct atât cu asiguratii, cât si cu asigurătorii".
Comisia de supraveghere a Asigurarilor (CSA) reglementeaza o piata de peste doua miliarde de euro. Mai exact, anul trecut la nivelul intregii piete de asigurari din Romania s-au subscris prime brute in valoare de 8,3 miliarde lei, in scadere cu circa 6,4% fata de 2009, in timp ce valoarea indemnizat