Votul cititorilor „Adevărul", al redacţiei şi al unui juriu de specialitate l-au clasat pe medicul Valeriu Bronescu pe locul IV în topul campaniei „Medici cu care Braşovul se mândreşte".
Pentru Valeriu Bronescu, medicina a fost o pasiune de la bun început şi a ales să îşi urmeze visul, perfecţionându-se în acest domeniu. A fost absolvent al primei promoţii a Facultăţii de Medicină de la Braşov, în 1998, iar, după patru ani de rezidenţiat la Târgu-Mureş, s-a întors în oraşul natal ca medic specialist ORL, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, staţionarul Mârzescu, unde activează şi în prezent.
Uşor, dar sigur, a devenit un nume de notorietate în Braşov şi nu numai. Dovadă stau cei peste 700 de pacienţi care sunt operaţi anual de acesta, dar şi voturile cititorilor „Adevărul", care l-au nominalizat în competiţia „Medici cu care Braşovul se mândreşte".
Salvare de la surzenie
Medicul orelist braşovean Valeriu Bronescu a realizat, în această primăvară, prima operaţie din ţară de dilatare a trompei lui Eustache, în cazul unei otite seroase cronice. Practic, în astfel de cazuri, auzul persoanei este foarte slab, şi prin intermediul acestei operaţii auzul revine la normal. Operaţia nu se adresează însă, celor care şi-au pierdut auzul. „Această operaţie se face în cazul în care pacientul nu răspunde la nici un tratament medicamentos sau chirurgical cunoscut până acum. Practic, se pune un stent. Sunetul, în mod normal, se transmite prin aer. Dar la pacienţii cu otită, sunetul se transmite prin acest lichid ce se acumulează în ureche. De aici senzaţia de ureche înfundată. Endoscopic, sub control video, se intră în trompa lui Eustache, prin nas, se cateterizează orificul tubar, după care, prin canalul de lucru al endoscopului se introduce stentul care ajunge fix în porţiunea ce trebuie dilatată - porţiunea cartilaginoasă a trompei - şi se umflă la 10 bar