De aproape patru decenii, Gheorghe Cocioabă se dedică trup şi suflet meseriei de medic, consultându-şi toţi pacienţii cu aceeaşi dăruire şi dorinţă de a-i vedea sănătoşi.
După ce a absolvit Facultatea de Medicină ca şef de promoţie, Gheorghe Cocioabă şi-a început activitatea medicală la Dispensarul din comuna Vulturu, unde a profesat vreme de un an şi jumătate. Apoi, a primit repartiţie la Cabinetul Medical Special Judeţean din Focşani, pentru ca patru ani mai târziu, în 1983, să promoveze examenul de secundariat şi să înceapă cursurile la Clinica din Iaşi, condusă de profesorul Tacu.
După obţinerea gradului de medic secundar a început să profeseze în cadrul Cabinetului de Medicină Internă a Policlinicii Spitalului Judeţean, unde a întâlnit cele mai diverse cazuri de boli, însă a rămas impresionat de răspândirea diabetului în rândul vrâncenilor. Astfel, a luat decizia de a se specializa pe ramura Diabet şi Boli de Nutriţie.
„Timp de trei ani am urmat cursurile Clinicii de Diabet şi Boli Metabolice din cadrul spitalului Nicolae Păulescu din Bucureşti, sub îndrumarea profesorului specialist Dan Gheţa. În 1989 am promovat examenul de specialitate în diabet", îşi aminteşte Gheorghe Cocioabă.
Şeful Centrului Judeţean de Diabet
În urmă cu 23 de ani, a fost repartizat la Centrul Judeţean de Diabet din cadrul Spitalului „Sfântul Pantelimon", unde avea în evidenţe aproximativ 1.000 de pacienţi. Însă, de la an la an numărul bolnavilor a crescut, în prezent fiind nevoit să se ocupe de 10.200 de diabetici, zilnic oferind consultaţii unui număr de aproximativ 50 de bolnavi.
Însă, nu se plânge niciodată şi deşi are vârsta care îi permite pensionarea, nu poate renunţa la meseria care îi animă viaţa. „Până la începutul acestui an, m-am ocupat singur de toţi pacienţii, deoarece nimeni nu se arăta interesat de postul scos la concurs. Însă de la 1 ian