Diferenta dintre randamentele obligatiunilor pe 10 ani ale Germaniei si Frantei a atins un nivel record miercuri, semn ca neincrederea investitorilor in zona euro a crescut, inclusiv in Franta, potrivit AFP. Astfel in jurul orei 10:45 GMT, diferenta dintre randamentele obligatiunilor pe zece ani emise de trezoreria Frantei si cele emise de Germania era de 147 puncte de baza.
In urma cu un an, acest decalaj era de doar 45 puncte de baza.
Randamentul obligatiunilor Germaniei pe 10 ani era miercuri de 1,73%.
"Accentuarea decalajului reflecta ingrijorarea cu privire la zona euro", a declarat Ciaran O'Hagan, analist la Societe Generale. El a mai aratat ca acest lucru nu inseamna ca Franta este atacata, ci "ia parte la o tendinta generala de crestere a ratelor dobanzilor" in urma crizei de incredere care afecteaza Italia.
Temerile privind situatia din Italia au dus la cresterea costurilor imprumuturilor pe termen lung, ajungand la 7%, pentru prima data de la adoptarea monedei euro.
Neincrederea investitorilor s-a extins si in cazul altor tari, singurul stat crutat fiind Germania, care este laudata pentru disciplina sa fiscala. Obligatiunile emise de Germania sunt considerate un refugiu sigur de catre investitori. Diferenta dintre randamentele obligatiunilor pe 10 ani ale Germaniei si Frantei a atins un nivel record miercuri, semn ca neincrederea investitorilor in zona euro a crescut, inclusiv in Franta, potrivit AFP. Astfel in jurul orei 10:45 GMT, diferenta dintre randamentele obligatiunilor pe zece ani emise de trezoreria Frantei si cele emise de Germania era de 147 puncte de baza.
In urma cu un an, acest decalaj era de doar 45 puncte de baza.
Randamentul obligatiunilor Germaniei pe 10 ani era miercuri de 1,73%.
"Accentuarea decalajului reflecta ingrijorarea cu privire la zona euro"