Un orăşel cu gară, post de televiziune, telecabină, magazine, chiar şi o stână cu oi, se aşterne pe o singură masă. În doi ani, braşoveanul Călin Tudor a reuşit să-şi construiască propria urbe.
Braşoveanul Călin Tudor este de meserie inginer, însă marea lui pasiune, descoperită încă din copilărie, este construcţia dioramelor. S-a apucat serios de această activitate acum doi ani şi, de atunci, aproape că a finalizat orăşelul în miniatură, care se întinde pe 4,32 metri pătraţi, înconjurat de mai multe tronsoane de cale ferată pe care circulă trei garnituri de tren.
În biserică s-a oficiat o căsătorie
Orăşelul în miniatură este expus într-un magazin cu articole pentru copii. În oraş putem găsi de toate, de la post de televiziune, la stână cu oi. Din oraş nu lipsesc nici magazinul universal, biserica unde tocmai s-a oficiat o căsătorie, un lac cu peşti şi un motel. Piesele pentru realizarea oraşului, în mare parte, au fost comandate de pe internet, însă multe dintre ele au fost realizate de Călin, cu multă ingeniozitate. „Din periile de spălat borcanul am făcut brăduţi. Tunşi, vopsiţi cu spray, ei stau lângă stâlpii de telegraf realizaţi din beţigaşe de frigănele”, ne spune micul „primar”. Obiectele de uz comun devin materiale de construcţii pentru oraşul din sufragerie. „Braţul e făcut din cartela de telefon. Aici sunt nişte rotiţe, făcute din skateboarduri pentru copilaşi”, explică inginerul.
„Ce visezi noaptea trebuie să pui în practică a doua zi”
Acum doi ani, când s-a apucat de dioramă, Călin nu ştia exact ce va ieşi, însă prin imaginaţia sa bogată, a reuşit să realizeze o capodoperă. „N-am avut un plan, nimic, mi-am luat nişte plăci, toţi mi-au zis că e prea mare s-o fac, dar cu cât chiu cu vai am reuşit. Cât de migăloasă? Foarte migăloasă, îţi trebuie răbdare, trebuie să visezi, ce visezi noaptea trebuie să pui î