Poți să ai o leafă de 2.000 de euro fără să mergi peste hotare. Este concluzia la care am ajuns după studierea site-urilor de recrutare. Oferta este variată şi tentantă. Femeile pot opta pentru o ocupaţie mai „creativă", în timp ce bărbaţii pot alege domeniul IT sau construcţiile.
„Ai împlinit deja 18 ani? Eşti energică, sociabilă şi îţi doreşti un job bine plătit? Vrei să fii înţeleasă dacă ai nevoie de timp pentru studii? Vei beneficia de un salariu de cel puţin 1.000 de euro lunar, locaţie confortabilă cu spaţiu pentru pauze de cafea, dar şi posibilitatea de a activa şi din propria locuinţă".
„Se caută muze, interesate de artă şi care îşi doresc să se dedice procesului de creaţie. Singura condiţie este să aibă până în 35 de ani şi cunoştinţe elementare de engleză şi de lucru la calculator. Toate pentru un venit de 500 - 4.000 de euro lunar".
Aşa sună mai multe anunţuri de pe website-urile de recrutare specializate. În realitate, „propunerea-minune" face referire la o activitate de videochat, afacere în floare în Republica Moldova, în care fetele frumoase se îmbracă provocator şi discută online cu bărbaţii timizi, dar bogaţi.
„MUZĂ" SAU VÂNZĂTOARE?
La fel de uşor te poţi „afirma" şi în comerţ. Făcând abstracţie de diploma de studii superioare, poţi pune mâna pe una dintre sutele de oferte de muncă în calitate de vânzătoare, disponibile în Capitală. Pentru o leafă de 5.000 de lei moldovenești te angajezi să vinzi flori, iar pentru 6.000 pe lună - să stai după tejghea într-un magazin de haine.
Citește și:
Deputații chiulangii ar putea rămâne fără salarii, mașini și telefoane de serviciu
În anul 2010, salariul mediu lunar în economia Republicii Moldova a constituit 180 de euro
Croitoresele și doctorii sunt cei mai căutați angajați în Republica Moldova
Şi femeile cu mâini dibace pot profita din plin de talent.