Adolescenţii sunt hărţuiţi pe reţelele sociale în mod constant, arată un raport al firmei de analiză „Pew", citat de businessweek.com. Conform datelor, 88% din copiii între 12 şi 17 ani au fost martorii unui comportament crud, răutăcios sau pur şi simplu rău intenţionat pe Facebook sau Twitter.
O treime dintre respondenţi au spus că au întâlnit acest tip de comportament uneori, iar 10% au menţionat că văd hărţuiri răutăcioase frecvent pe platformele online.
Concluziile studiului spun că Twitter-ul este cea mai agresivă reţea socială, deoarece pe Facebook identităţile sunt controlate mai strict, iar comentariile şi utilizatorii care aduc injurii nejustificate sau vulgare pot fi şterse, iar profilul „atacatorilor" şters. În schimb, Twitter-ul poate fi folosit pentru postarea unor mesaje anonime şi pentru deranjarea altor utilizatori.
Se întâmplă şi lucruri bune pe internet
Experţii din domeniu spun că reţelele sociale sunt compuse din anumite elemente care invită la agresivitate: uşurinţa de a putea comunica şi anonimitatea online. Astfel, aceste platforme invită la comentarii negative şi un comportament lipsit de inhibiţii.
Cu toate acestea, mulţi utilizatori sunt mulţumiţi de aceste site-uri, considerându-le elemente pozitive în viaţa lor. Astfel, 78% din cei 799 de copii intervievaţi au spus că au trăit măcar o experienţă pozitivă.