Clasată pe locul 4 în topul „Doctorii cu care municipiul Piatra Neamţ se mândreşte", Suzana Constantinescu şi-a dedicat ultimii 24 de ani din viaţă copiilor din oraşul de la poalele Pietricicăi.
În 1987, Suzana Constantinescu a absolvit Universitatea de Medicină din Iaşi, secţia Pediatrie, şi timp de 14 ani a lucrat la Secţia de Neonatologie din Spitalul Judeţean Neamţ. „Nimic nu este întâmplător pe lumea asta. Dacă nu-ţi plac copiii, nu poţi să rezişti în această meserie, dar eu am norocul să spun de fiecare dată că fac ceea ce-mi place. În 2007 m-am întors la prima mea dragoste, pediatria, şi de atunci am rămas în Secţia de Pediatrie a Spitalului Judeţean Neamţ", spune specialistul.
Pediatria de la Piatra Neamț, casă pentru 11 bebeluşi abandonaţi
Într-o zi normală de lucru, şefa Secţiei de Pediatrie consultă aproximativ 15 copii, însă atunci când este de gardă, peste 70 de micuţi au nevoie de ajutorul ei. „Pe copii nu poţi să-i păcăleşti. Ei te simt! Trebuie să-i cucereşti atât pe ei, cât şi pe părinţi, care sunt disperaţi şi uneori au senzaţia că între medic şi ei este o luptă. Trebuie să fie o comunicare în ambele sensuri pentru că amândoi luptăm, de fapt, pentru binele copilului", descrie pediatrul relaţiile cu pacienţii săi.
Cei mai votaţi medici cu care se mândreşte Piatra Neamţ. Votează şi tu!
Suzana Constantinescu spune că şi-a sacrificat familia şi pasiunile pentru a se dedica meseriei, dar că ar lua-o de la capăt de fiecare dată. Are un fiu de 25 de ani şi cel mai bine a înţeles disperarea unui părinte al cărui odor este bolnav atunci când fiul său avea trei ani. „A făcut o formă destul de gravă de laringită. M-am simţit neajutorată. Suntem oameni şi, în astfel de situaţii, ne dăm seama că nu ne putem ajuta prea mult familia. Atunci am venit cu el la colegii mei de la Pediatrie", povesteşte medicul.
„Copiii sunt ma