Prezentă la Târgu-Jiu, deputatul PNL, Alina Gorghiu, a punctat câteva observaţii aduse la cele întâmplate de curând în Camera Deputaţilor. Guvernul a introdus 23 de amendamente, înainte de votul final, pe legea îngheţării pensiilor şi salariilor, dar fără consultarea Senatului. Proiectul de lege a trecut cu 146 de voturi pentru, 104 împotrivă şi 4 abţineri.
USL are o atitudine tranşantă şi va contesta o decizie care nesocoteşte nevoile cetăţeanului, şi „graţie” căreia tot ce înseamnă pensie şi salariu rămân la acelaşi cuantum, neindexate. Parlamentarul liberal a declarat că „USL va ataca la Curtea Constituţională legea prin care s-a votat legea îngheţării salariilor şi pensiilor”, a precizat deputatul PNL, Alina Gorghiu. Ca şi când cele 23 de amendamente introduse pe ultima sută de metri, înainte de votul final, nu ar fi fost de ajuns, Senatul a fost exclus de la consultări, încălcându-se principiul bicameralismului. În cameră decizională, cum este acum Camera Deputaţilor, nu poţi să vii cu amendamente nedezbătute în prima cameră sesizată, adică Senatul”, a mai precizat deputatul Alina Gorghiu. Toţi cei 146 de deputaţi, care au votat trecerea legii, ar trebui să dea socoteala in fata electoratului, mai crede deputatul liberal.
UDMR, mai vinovat ca PDL
UDMR are o parte grea de vină pentru trecerea legii care nu indexează pensiile. În opinia sa, ca parlamentar de opoziţie, „şi mai de condamnat ca PDL este UDMR”, spune deputatul PNL, pentru că „UDMR a anunţat că nu va vota în ruptul capului un buget care să nu prevadă indexarea pensiilor pe 2012”. Zis, dar nu făcut. „În schimbul votării de PDL a naţionalizării arhivelor naţionale, UDMR a consimţit la acest troc şi a votat fără reţinere această lege la neindexarea pensiilor”, a conchis deputatul PNL Alina Gorghiu.
Prezentă la Târgu-Jiu, deputatul PNL, Alina Gorghiu, a punctat câteva observaţii ad