Iata o prajitura delicioasa si pufoasa, dar nerecomandata seara din cauza continutului ridicat de cafea.
Timp de preparare:
Mediu
Numar de portii:
8-10
Complexitate:
mediu
Ingrediente principale:
oua, cafea, faina, unt, zahar
Ingrediente
CHEC:
175 g unt nesarat, plus extra pentru uns
175 g zahar pudra
2 oua
15 ml lichior de cafea
175 g faina
5 g praf de copt
45 ml cafea instant dizolvata in 15 ml apa fierbinte
GLAZURA:
175 g zahar pudra
10 ml cafea instant, dizolvata in 35 ml apa fierbinte
18 bomboane de ciocolata cu aroma de cafea
Mod de preparare
1. Preincalziti cuptorul la 180 C. Tapetati o tava de chec cu hartie de copt.
2. Amestecati untul si zaharul pudra pana ce amestecul devine pufos. Bateti ouale, unul dupa altul, adaugand 15 g de faina daca incepe sa se inchege. Adaugati lichiorul de cafea.
3. Adaugati faina ramasa si praful de copt si amestecati. Puneti jumatate din umplutura intr-un alt bol si amestecati cafeaua.
4. Turnati o lingura din fiecare umplutura (cea fara cafea si cea care contine cafea) in tava, apoi repetati procesul cu umplutura ramasa pentru a crea doua straturi. Agitati o data tava pentru a distribui umplutura, apoi invartiti o furculita prin ea pentru a crea un efect de fasii.
5. Coaceti timp de 45-50 de minute sau pana ce o scobitoare iese curata din compozitia propriu-zisa. Scoateti checul si lasati-l sa se raceasca.
6. Pentru a prepara glazura, puneti zaharul pudra intr-un bol, apoi adaugati cafeaua si amestecati bine. Turnati glazura peste prajitura si aranjati bomboanele de ciocolata dupa cum doriti.
Sursa: Ecuisine.ro Iata o prajitura delicioasa si pufoasa, dar nerecomandata seara din cauza continutului ridicat de cafea.
Timp de preparare:
Mediu