Compania aeriană Lufthansa Group deţine 23% din cota de piaţă din România, potrivit estimărilor făcute, ieri, de către reprezentanţii grupului. Conducerea companiei a precizat, în cadrul unei conferinţe de presă, că numărul pasagerilor transportaţi în România a crescut în primele nouă luni ale anului cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. "În ceea ce priveşte numărul călătorilor, pe primele nouă luni am avut o creştere de 20% şi cred că ne va aduce la sfârşitul anului o cifră pe care nu am mai văzut-o în România de foarte mult timp", a declarat directorul general al Lufthansa pentru Europa Centrală şi de Est, Ofer Kisch, fără să prezinte numărul de pasageri transportaţi în 2011. Anul trecut, compania a transportat în România 650.000 de pasageri şi peste un milion de călători la nivel de grup (incluzând şi companiile Germanwings, Austrian Airlines şi Swiss Air). Totodată, reprezentanţii Lufthansa au precizat că vor introduce, începând cu vara anului viitor, o nouă destinaţie în România, pe ruta Berlin-Bucureşti, şi va dubla frecvenţa curselor Sibiu-München, la 14 zboruri pe săptămână.
"Odată cu deschiderea noului aeroport din Berlin, vom avea curse spre Bucureşti şi astfel, alături de Germanwings (divizia low-cost a Lufthansa - n.r.), vom deveni singura companie care are zboruri directe pe această rută. Am ales Bucureştiul şi nu alt oraş din regiune pentru că vedem un potenţial mare pentru traficul dintre cele două oraşe", a mai spus Kisch.
În România, grupul Lufthansa operează peste 100 de zboruri săptămânale pe aeroporturile din Bucureşti (Otopeni), Timişoara, Sibiu, Cluj şi Iaşi.
La nivel mondial grupul Lufthansa, format din companiile Lufthansa, bmi, Germanwings, Austrian Airlines şi Swiss Air, a transportat anul trecut 91,1 milioane pasageri.
Compania aeriană Lufthansa Group deţine 23% din cota de piaţă din România, potrivit e