Cei şase ecologişti din Campania „Salvaţi Roşia Montană", care au ocupat clădirea fostului Hotel Continental din Cluj, au susţinut ieri o conferinţă de presă în care şi-au exprimat, individual, motivaţiile pentru care au recurs la această formă radicală de protest. Alături de ei a fost şi cel ce îi reprezintă legal, avocatul Péter Eckstein-Kovács.
Mesajul acestei conferinţe a fost, după cum declara şi unul dintre cei şase protestatari (Mihnea Blidariu, solistul trupei „Luna Amară"), următorul: „În România există multe legi strâmbe care merită să fie încălcate pentru o cauză nobilă, iar salvarea Roşiei Montane merită asta. Am făcut ce am făcut pentru că ne pasă". Ei spun că au ales clădirea fostului Hotel Continental deoarece aceasta este un simbol al clujului, de acolo a pornit Revoluţia de la 1989.
FOTO.VIDEO Hotelul Continental a fost ocupat de către activiştii „Salvaţi Roşia Montană“
Activiştii „Salvaţi Roşia Montană“: „Vom mai organiza acţiuni radicale în Cluj“
Fiecare dintre cei care au fost în hotel - Paul Socol (actor), Mihnea Blidaru (solistul trupei „Luna Amară"), Bogdan Buta (inginer în telecomunicaţii), Raluca Dan (specialist în relaţii publice), Ana Bănică (arhitect) şi Bianca Bărbieru (arhitect) - au afirmat că au apelat la această formă de protest întrucât s-au săturat de autorităţile care fac abuz de putere, de politicienii care pentru bani fac lobby pentru companii private. „Ne-am săturat de publicitatea pe care Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) o face, dar şi de oamenii indiferenţi şi egoişti care cred că acest subiect nu-i afectează, dar pot fi fi ei în locul celor de la Roşia Montana. Această localitate merită salvată", a afirmat Bogdan Buta.
Ei au mai spus că pe măsură ce publicitatea RMGC devine mai agresivă, cu atât şi formele lor de protest vor fi mai radicale.
Aceştia susţin că acţiunea lor de luni