Braşoveanca Diana Boca şi-a mutat ferma de la Săcele la Cristian, unde veveriţele au propria locuinţă şi cuşti speciale, în aer liber. Fanii animăluţelor pot intra în cuşti şi pot hrăni animalele cu alune şi fistic, ba chiar pot servi drept suport de căţărare pentru Cleo, japoneza în vârstă de 3 ani. Mai mult, de săptămâna viitoare la fermă vor sosi noi specii.
Vreţi să vă jucaţi cu veveriţe? Mergeţi la Cristian. Ferma de veveriţe de la Săcele s-a mutat în micuţa localitate săsească, unde veveriţele au beneficiază de condiţii de lux. Diana Boca, singura braşoveancă care deţine o fermă pentru astfel de animăluţe, le-a făcut veveriţelor o casă specială, unde locuiesc cele mai mici exemplare. „Acestea sunt siberienele albe, acestea sunt siberiene maro. După cum le spune numele, provin din Siberia. Tamiops sunt veveriţele pitice chinezeşti din Thailanda. Au fost aduse anul trecut”, ne arată noua căsuţă a veveriţelor de mici dimensiuni. „Suntem în continuă dezvoltare. Probabil că o să mai aducem şi din Germania şi Ungaria, dar în special vrem să vindem numai din producţia noastră. Achiziţia este destul de scumpă, dacă mai punem şi costul cuştii, dar ulterior întreţinerea nu este atât de costisitoare”.
„Nu este ca o pisică sau un câine”
Afară, în cuşti de dimensiuni speciale, se joacă exemplarele de dimensiuni mai mari – veveriţele japoneze şi cele din rasa autohtonă. Iubitorii de animale pot intra să se joace cu ele şi să le servească nuci şi fistic. Vedeta crescătoriei este Cleo, o japoneză în vârstă de 3 ani, care face tumbe şi se caţără pe musafirii care trec pragul cuştii.
Veveriţele sunt relativ simplu de crescut. Au mai multă energie decât un copil neastâmpărat, astfel că o cuşcă devine necesară. Crescute în casă fac mai multă dezordine decât un adolescent şi pot evada foarte uşor. Se hrănesc în general cu alune şi nuci, însă di