În timp ce ne îngrijorăm cu privire la resursele exploatate care devin din ce în ce mai puţine, poate ar fi momentul să aruncăm o privire şi în "în ograda vecinului" poate găsim câteva soluţii. În cazul planetei Pământ, ograda vecină este infinită şi cunoscută sub denumirea de Univers.
Se pare că sistemul nostru solar este bogat în resurse, tot ce ne lipseşte acum este să descoperim cum ajungem la ele să le exploatam. Site-ul CNBC.com listează cele mai importante resurse pe care le-am putea exploata din spaţiul cosmic şi ne îndeamnă să ne punem pe treabă!
Planeta Diamant
La începutul lunii noiembrie s-a anunţat descoperirea unei planete compusă din carbon. Concentraţia pare a fi atât de mare pe anumite porţiuni ale corpului ceresc, încât este foarte posibil ca acesta să fie de fapt un diamant gigantic. O echipă internaţională de astronomi a făcut această descoperire şi au declarat pentru revista Science că, în opinia lor, planeta este puţin mai masivă decât Jupiter, dar de 20 de ori mai densă.
De asemenea, ei sunt de părere că această planetă este o rămăşiţă a unei stele care şi-a pierdut stratul exterior din cauza unei alte stele pe care o orbita. Prin comparaţie cu Jupiter, dacă noua planetă ar fi un diamant, s-ar ridica la valoarea de 37.974 nonilioane de carate. (1 nonilion = 1 urmat de 30 de zerouri). Din nefericire, această planetă se află la 4.000 de ani lumina distanţă de Pământ, ceea ce face imposibilă exploatarea ei cu mijloacele tehnologice de astăzi.
Mările de gaz natural de pe Titan
La o distanţă mai mică, însă, se află Titan, cea mai mare lună a planetei Saturn (localizată la 1,2 - 1,7 miliarde mile de Pământ). Titan este un corp unic în sistemul solar din două motive: este singura lună cu atmosferă densă şi singura care are lacuri pe suprafaţa sa.
Lacurile de pe Titan sunt foarte diferite de cele de