Vremea rece, umezeala, vantul, diferentele mari de temperatura dintre zi si noapte afecteaza tot mai multe persoane care se plang de nas infundat, dureri in gat, tuse, stranut, febra, oboseala, cel mai adesea, nejustificata. Vitamina C, te fereste de raceala cu conditia sa te hranesti zilnic cat se poate de sanatos si echilibrat.
Trebuie sa stii insa, ca alimentele naturale, bogate in vitamina C, le gasesti la piata, la producatorii autohtoni, si nu in supermarket-uri.
Cum stii ca ai carenta de Vitamina C?
Lipsa vitaminei C din organism duce la oboseala excesiva, astenie, slabiciune, lipsa poftei de mancare, dureri de oase, infectii dese si sacaitoare. De asemenea, persoanele care au lipsa de vitamina C fac dese hemoragii interne, isi pierd dintii din cauza gingiilor care adesea sangereaza, sunt lipsite de energie, au o digestie proasta si racesc foarte des.
Pentru ca organismul nu-si poate produce in cantitate suficienta vitaminele de care are nevoie zilnic, trebuie ajutat, dar nu cu vitamine de sinteza, din cele care umplu rafturile farmaciilor, ci cu alimente naturale care le au, din belsug, in compozitia lor.
Vitamina C sub forma naturala nu prezinta efecte adverse si poate fi procurata din fructe si legume proaspete, netratate, dar si din alte alimente, unele chiar preparate in casa. Vitamina C se gaseste din abundenta in citrice, in fructe de padure, mai ales, macese si catina, rosii, pepene, struguri, varza, sfecla rosie, morcov, patrunjel verde, ardei gras rosu, capsuni.
Fructele si legumele pot fi consummate ca atare, sub forma de salata sau sucuri. Sucurile se prepara zilnic, ca sa fie proaspete, si se consuma in aceeasi zi, nu se pastreaza la frigider de pe o zi pe alta, cu exceptia sucului de sfecla rosie. Sucurile de fructe si legume dau un plus de vitalitate organismului, stimuleaza