Oamenii de afaceri audiaţi la DNA în dosarul în care a fost reţinut primarul Sorin Apostu sunt Simion Mureşan, care deţine Electrogrup şi are o avere estimată la 49 milioane de euro, Mustafa Bekar, asociat la Kiat Group, care a câştigat licitaţia pentru reabilitarea străzilor din Cluj şi Călin Stoia.
Oamenii de afaceri Simion Mureşan, Mustafa Bekar şi Călin Stoia au fost puşi sub învinuire pentru dare de mită în dosarul în care a fost reţinut primarul Sorin Apostu, firmele acestora având contracte cu Primăria Cluj-Napoca, afirmă surse judiciare.
Simion Mureşan controlează, alături de fratele său Teofil, firma clujeană Electrogrup, specializată în construcţii de infrastructură energetică, de telecomunicaţii şi civilă. Potrivit Topului milionarilor, cei doi fraţi au o avere estimată la 49-51 de milioane de euro.
Firma SC Electrogrup a câştigat în 2010 licitaţia organizată de Primăria Cluj-Napoca privind sistemul de monitorizare video a traficului rutier, care constă într-un număr de 220 de camere video amplasate în 79 de zone din municipiu.
Primarul Sorin Apostu susţinea că acest sistem va permite un control mai bun al zonelor cu risc mare, "atât în privinţa traficului rutier, cât şi în ceea ce priveşte depozitările ilegale de deşeuri".
Deschiderea ofertelor pentru această licitaţie a avut loc în 9 august 2010, fiind desemnată câştigătoare SC Electrogrup Cluj-Napoca, cu un preţ unitar adjudecat de 179 lei/cameră video/lună. Durata acordului cadru este de şapte ani.
Mustafa Bekar este asociat, alături de alţi patru cetăţeni turci, la Kiat Group Construct, consorţiu care a început să câştige contracte cu Primăria Cluj-Napoca încă din 2004.
Firma Kiat Group, în asociere cu Diferit SRL, a câştigat, în mai 2010, contractul scos la licitaţie de Primăria Cluj-Napoca pentru reabilitarea străzilor din oraş pe o perioadă de patr