De vineri pina duminica, iesenii pot vedea cum se prepara produsele traditionale din lapte: balmus, cas proaspat si alte brinzeturi. Tirgul national ECOAGRIS revine in atentia publicului cu o noua editie, in acest weekend. Organizatorii le-au pregatit o surpriza iesenilor care obisnuiesc sa cumpere brinzeturi. "Una dintre noutatile editiei din acest week-end o constituie amenajarea unei ministine, publicul larg putind astfel sa observe cum sint pregatite in mod traditional produsele la stina: balmus, cas proaspat si alte produse lactate. Intrucit scopul principal al tirgului ECOAGRIS este promovarea unui stil de viata sanatos si ecologic, in cadrul deschiderii de vineri, de la ora 13.00, sint invitate si clase de elevi care vor putea astfel sa invete specificul traditional bucovinean", a precizat Vasilica Onofrei, responsabil promovare ECOAGRIS. Si la aceasta editie, a XIV-a, tirgul se va desfasura pe trei sectiuni: agricultura, apicultura, respectiv produse ecologice, naturale si traditionale. La cea din urma sectiune, cei interesati vor gasi sa cumpere de la tarabe preparate din carne de porc, oaie sau pui, produse din peste, oua, brinzeturi, prajituri de casa, dulceturi, vin, palinca sau ceaiuri. In parcul parohiei Toma Cozma, aflat in apropierea Colegiului "C. Negruzzi", vor fi prezenti producatori din toate zonele tarii. Tirgul va fi deschis intre orele 10 si 16, intrarea fiind libera. Urmatoarele editii ECOAGRIS vor avea loc la fiecare doua saptamini, ultima de anul acesta fiind cea din preajma Craciunului, intre 21 si 23 decembrie. De vineri pina duminica, iesenii pot vedea cum se prepara produsele traditionale din lapte: balmus, cas proaspat si alte brinzeturi. Tirgul national ECOAGRIS revine in atentia publicului cu o noua editie, in acest weekend. Organizatorii le-au pregatit o surpriza iesenilor care obisnuiesc sa cumpere brinzeturi. "Una dintre noutatile