Stadionul va fi închis în martie pentru schimbarea suprafeţei de joc. Specialiştii angajaţi pentru a îngriji iarba avertizează Primăria că, fără aparatul de iluminare artificială a gazonului şi cu un ritm infernal de jocuri, e iminent riscul unui dezastru la finala EL
Gazonul de pe Naţional Arena e suprautilizat, iar temperaturile scăzute şi durata redusă a luminii naturale din perioada următoare vor duce la o rezistenţă şi mai scăzută a lui la jocuri. Sînt precizările firmei care întreţine iarba de pe noul stadion al Capitalei, într-un raport înaintat către Primărie şi publicat ieri pe site-ul FRF.
Plus 500.000 de euro
Iar concluzia, în perspectiva finalei Europa League din mai 2012, e fermă: "Subliniem şi de această dată achiziţionarea urgentă a instalaţiei de iluminat artificial pentru a menţine vegetaţia gazonului în condiţii bune". Un astfel de aparat costă în jur de 500.000 de euro, numai că Primăria nu l-a cumpărat, fiindcă a omis să-l treacă în buget!
Suprafaţa de joc e exact subiectul care a dat bătăi de cap şi reprezentanţilor UEFA, prezenţi la începutul acestei săptămîni la reuniunea Comitetului Local de Organizare a finalei EL, prezidat de Dumitru Mihalache, şeful sectorului de competiţii la FRF. "Au spus că e prima dată cînd discută despre un stadion european solicitat în acest hal, ca la Bucureşti. Şi sînt extrem de îngrijoraţi despre ce se va întîmpla la partida din mai 2012", a mărturisit un oficial aflat la discuţii. De la inaugurarea cu Franţa, de pe 6 septembrie, pe Naţional Arena s-au desfăşurat 16 acţiuni: 9 meciuri, plus 7 antrenamente, adică o medie de aproape două evenimente pe săptămînă.
"Doar meciuri de cupe europene"
Va fi însă închis stadionul, din motive de protecţie, după "amicalul" România - Uruguay, de pe 29 februarie? Asta e acum recomandarea firmei care întreţine suprafaţa ve