Terapia cu ozon tratează cu succes durerile de spate şi bolile reumatismale, dar şi impotenţa, bolile de stomac şi celulita. Tehnica e disponibilă în spitale de stat, dar şi în clinici private. Sursa: SHUTTERSTOCK
Ozonul este folosit din timpuri străvechi pentru sterilizarea şi purificarea apei, fiind antiseptic şi antimicrobian.
Mai puţin ştiut este faptul că se foloseşte şi în medicină, pentru tratarea multor boli, de la celulită până la disfuncţii erectile, hernii de disc, boli reumatismale, infecţii şi chiar ca adjuvant în tratarea cancerului.
Sângele amestecat cu ozon este reintrodus în corp
Ozonoterapia constă în injectarea subcutanată, musculară, intraarticulară sau insuflarea intrarectală sau vaginală a unui amestec de oxigen şi ozon. Amestecul gazos este generat de un aparat special care foloseşte oxigen pur. Din acest oxigen, o mică parte este transformată în ozon, iar amestecul rezultat este folosit în tratamente.
"Insuflarea rectală este un fel de clismă. Printr-o sondă transanală se introduce ozon până în colon, care se absoarbe în sânge şi stimulează metabolismul şi imunitatea. Un alt mod de administrare este prin autohemotransfuzie, adică recoltarea unei cantităţi de aproximativ 150 ml de sânge, amestecarea lui cu oxigen şi ozon şi reintroducerea lui în corp pentru un efect antioxidant", explică Petre Dinu, medic ortoped cu competenţe în ozonoterapie, de la cabinetul cu acelaşi nume, din cadrul Policlinicii Vitan din Bucureşti.
Calea de administare este stabilită de medic în funcţie de boală şi de severitatea ei.
"Dacă boala este agresivă sau în stadiu avansat, apelăm la autohematotransfuzie, dacă e vorba de contuzii, hematoame, riduri, vergeturi, celulită, facem injecţii subcutanate cu ozon care umflă pielea şi dizolvă grăsimea", adaugă medicul Petre Dinu.
Pune sângele în mişcare şi tratează impotenţa
Pe