Dietele în care predomină legumele şi fructele reduc considerabil riscul de cancer, arată studii recente. Aşadar, limitează consumul de carne şi adaugă în dietă următoarele alimente-minune!
Ceaiul verde, cel mai puternic antioxidant
Ceaiul verde combate eficient radicalii liberi responsabili de instalarea cancerului. În plus, este un puternic detoxifiant, activând enzimele din ficat, care au un mare rol în eliminarea toxinelor. Ceaiul verde este bogat în polifenoli care au o putere antioxidantă de 100 de ori mai mare decât vitamina C. Se recomandă să faci ceaiul prin infuzarea a două linguriţe de frunze, timp de cinci minute. Ceaiul trebuie băut în cel mult jumătate de oră după preparare.
Strugurii au efect terapeutic
În struguri (vin, must), afine şi mure se găseşte un antioxidant de cinci ori mai puternic decât beta-carotenul şi de 50 de ori mai puternic decât vitamina E, numit resveratrol. Acesta are efecte antitumorale şi are puterea de a încetini cu 50% înmulţirea celulelor canceroase. De asemenea, stopează producerea infecţiilor şi calcifierea arterelor. Dacă nu ai posibilitatea să mănânci struguri, doctorii îţi recomandă să bei câte un pahar cu vin roşu pe zi.
Află care sunt celelalte alimente care contribuie la prevenirea cancerului dar şi câteva reguli de alimentaţie în lupta cu boala pe clicksanatate.ro