Morga de la baza aeriană Dover (Delaware, estul SUA) s-a debarasat timp de mulţi ani de părţi din cadavrele militarilor arzându-le şi aruncând cenuşa la groapa de gunoi din Virginia, o practică despre care oficialii susţin că a fost abandonată în favoarea aruncării cenuşii în mare.
Morga din Dover, care este principalul punct de primire a cadavrelor militarilor morţi în război, a trimis fragmente umane incinerate la groapa de gunoi din 2003 până în 2008, potrivit unor oficiali din cadrul forţelor aeriene americane, citaţi de Washington Post, în ediţia electronică.
Oficialii au declarat că procedura, despre care rudele militarilor decedaţi nu ştiau nimic, era limitată la fragmente ale corpului care nu puteau fi identificate sau care erau recuperate ulterior de pe câmpul de luptă.
Locotenent-generalul Darrell G. Jones, adjunct al şefului de personal al Forţelor Aeriene, a declarat că fragmentele umane erau mai întâi incinerate, apoi duse la groapa de gunoi de un contractor al armatei. Jones nu a putut estima câte fragmente umane au fost distruse în acest fel. "Era o practică destul de comună în perioada respectivă, dar de atunci practicile noastre s-au îmbunătăţit", a declarat el.
Morga din Dover şi-a schimbat politica în iunie 2008, susţine Jones, iar de atunci Marina a pus cenuşa obţinută în urma incinerării fragmentelor umane în urne, care au fost aruncate în mare.
Marţi, Forţele Aeriene au recunoscut că morga a pierdut glezna unui soldat mort, nu a reuşit să identifice părţi din cadavrul altuia recuperate în urma unui accident aerian şi a rupt braţul unui alt militar pentru a-l putea îmbrăca în uniformă.
Morga de la baza aeriană Dover (Delaware, estul SUA) s-a debarasat timp de mulţi ani de părţi din cadavrele militarilor arzându-le şi aruncând cenuşa la groapa de gunoi din Virginia, o prac