Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani şi citat de Daily Mail, să lucrezi de acasă este mult mai obositor decât să prestezi aceeaşi muncă de la birou.
Cei care lucrează de acasă ajung să îşi dea seama că volumul timpului petrecut la domiciliu amplifică certurile cu rudele şi creşte nivelul de stres.
Profesorul Tim Golden de la Institutul Politehnic Rensselaer din New York, a analizat comportamentul a peste 300 de angajaţi ai unei companii de IT, dintre care unii lucrau în mare parte de acasă, iar alţii veneau la birou. Angajaţii au fost întrebaţi despre amploarea conflictelor din familie şi despre echilibrul vieţii lor profesionale.
Patru din cinci angajaţi care lucrau acasă au declarat că se simt stresaţi de faptul că nu reuşesc să păstreze un echilibru între viaţa profesională şi cea personală şi că faptul că lucrează de la domiciliu înrăutăţeşte şi mai tare situaţia.
Raportul spune că "pe măsură ce sarcinile de la muncă şi cele de acasă intră tot mai mult în conflict, oamenii încep să se simtă şi mai extenuaţi. Cei care nu reuşeau să împace familia şi munca au ajuns la surmenaj în momentul în care ajuns să lucreze foarte mult de acasă".
Potrivit cercetătorilor, uneori simplu fapt că iese din casă permite angajatului să-şi încarce bateriile.
Subiecţii care lucrează de la birou au declarat că nu se simt stresaţi de faptul că munca le influenţează viaţa personală. Concluzia cercetătorilor a fost că cei care lucrează la domiciliu vor să-şi îmbunătăţească stilul de viaţă şi să evite extenuarea, însă ajung să obţină fix contrariul. (Ionela Samoilă)
Potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani şi citat de Daily Mail, să lucrezi de acasă este mult mai obositor decât să prestezi aceeaşi muncă de la birou.
Cei care lucrează de acasă ajung să îşi dea seama că volumul timpului petrecut la domiciliu ampli