Tinerii agricultori au o nouă şansă de a-şi începe o afacere cu fonduri europene. Din 28 noiembrie începe o nouă sesiune de depunere a proiectelor pe Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”. Începând cu 28 noiembrie, doritprii se pot prezenta la Camera Agricolă Dâmboviţa pentru a accesa finanţarea europeană.
Până la această dată au fost identificaţi 52 de potenţiali beneficiari ai fondurilor europene obţinute prin accesarea Măsurii 112. În prima campanie de depunere, cele ami multe proiecte au fost întocmite de agricultorii din bazinul pomicol Voineşti, zona Băleni şi Lunguleţu. Pentru sesiunea de acum reprezentanţii Camerei Agricole îndeamnă primarii din judeţ la o mai bună colaborare cu fermierii.
Contribuţia publică aferentă Măsurii 112 este de: 337.221.484 Euro din care:
20% - contribuţia Guvernului României;
80% - contribuţia Uniunii Europene.
Sprijinul acordat în cadrul măsurii are ca scop dezvoltarea exploataţiilor agricole, care produc în principal produse agricole vegetale şi animale (materie primă) pentru consum uman şi hrana animalelor.
Beneficiarii eligibili pentru sprijinul financiar nerambursabil acordat prin Măsura 112 sunt fermierii în vârstă de până la 40 de ani (neîmpliniţi la data depunerii Cererii de finanţare), persoane fizice sau juridice care practică în principal activităţi agricole şi a căror exploataţie agricolă:
-are o dimensiune economică cuprinsă între 6 şi 40 UDE1;
-este situată pe teritoriul ţării;
-este înregistrată în Registrul unic de identificare – APIA şi Registrul agricol.
Categoriile de beneficiari eligibili care pot solicita sprijin nerambursabil prin Măsura 112, sunt: persoană fizică; persoană fizică înregistrată şi autorizată în conformitate cu prevederile Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 44/ 2008, cu modificările şi completările ulterioare:
• indi