Moartea şi impozitele sunt singurele lucruri sigure, a spus odată un om luminat. Dar şi hrana proastă este un lucru sigur în România. Se pare că apocalipsa vine prin alimentara şi supermarket, dar nu ştim dacă este pedeapsă divină sau umană. Sursa: Arhiva EVZ
După cum au descoperit jurnaliştii de la Evenimentul Zilei, serviţi "Otrava din paharul românului: "Tării contrafăcute cu lichid de parbriz şi spirt" ori "Vinul care nu a văzut niciun bob de strugure". Sau dacă vă place, luaţi nişte "Chimicale din bere care îţi pot distruge sănătatea". Ca atare avem deja "TOPUL BOMBELOR ALIMENTARE. Cele mai periculoase 10 produse contrafăcute care ajung pe mesele noastre". După băutură, dacă doriţi, serviţi "Mezelurile, în topul bombelor alimentare". Se poate spune ca avem parte azi, în România de "Bombele alimentare de pe masa românilor: Azi, cafeaua".
Toate titlurile de mai sus sunt ale unor articole publicate de jurnaliştii Evenimentului Zilei. Jurnaliştii au îndeplinit un serviciu public, au descoperit falsurile alimentare, în timp ce autorităţile publice descoperă adesea, frumos, în nişte pieţe, nişte ţărani, ca să dea bine la public. Sau prezintă recordurile cantitative: tone la hectar sau zeci de milioane de euro înghiţite. Cu ce efect în calitatea hranei românilor, nimeni nu se întreabă.
Înşelătoria este pe faţă, ce fac autorităţile?
Pericole nebănuite ne pândesc la tot pasul în produsele pe care ni le oferă lanţul alimentar în Romania: agricultura industrială, industria alimentară, comercianţii.
Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătăţii, Agenţia Naţională pentru Protecţia Consumatorului, ANSVSA ar trebuie să lucreze în cadrul unui program naţional dedicat alimentaţiei sănătoase. Pentru ca românii să nu moară mai repede, să nu îşi lase familiile în doliu prea devreme. Autorităţile să îşi facă treaba, să verifice