Oamenii de ştiinţă au arătat diferite imagini care scot la iveală amănunte despre sitemul solar, însă cele mai recente imagini au ceva inedit
Cum ar fi să călătorim în spaţiul cosmic la viteza luminii? Fizicianul Paul Altin de la Universitatea Naţională din Australia s-a gândit la acest lucru şi a produs un material video care simulează o vizită la „vecinii" noştri din sistemul solar. Inedit la acest proiect este că totul se întâmplă cu viteza luminii, scrie „The Daily Mail".
Mai exact, turul începe la 18.000 de kilometri deasupra Pământului. Datorită vitezelor implicate în sistemul nostru solar imaginile surprinse sunt fascinante, nuanţate cu o mulţime de culori.
Planete colorate
Atunci când nava spaţială virtuală se mişcă cu o viteză de 100.000.000 de kilometri pe oră, oceanele devin verzi, iar continentele roşii. Acest lucru se explică prin efectul Doppler, care presupune ca frecvenţa luminii să se modifice cu atât mai des cu cât viteza de deplasare este mai mare.
Atunci când nava atinge viteza luminii tot sitmul solar se rezumă la o singură lumină strălucitoare. Pentru a surprinde imagini uluitoare de pe planeta Marte, nava scade viteza la jumătate. Specialiştii susţin că planeta îşi schimbă şi ea culoarea şi, iniţial, este albastră, apoi verde, portocalie, iar într-un final devine neagră.
Click aici pentru a vedea FOTOGALERIA!
Următoarea destinaţie este Jupiter, urmată de Saturn. Apoi, urmează o plimbare printre planete, care, în măsura în care se depărtează devin din ce în ce mai mici.
Astronomii explică faptul că o astfel de călătorie este imposibil să se întâmple în mod real. De ce? Pentru că, potrivit lui Einstein. Este nevoie de o cantitate infinită de energie pentru a atinge viteza luminii.