Deşi la prima vedere ar părea serviciul ideal, munca la domiciliu e mai a naibii decât cea de la birou. Chiar dacă nu trebuie să te îmbraci, să te fardezi ca să arăţi fără cusur, chiar dacă nu trebuie să te înghesui în maşini sau în metrou ca să ajungi la program, chiar dacă pauzele de cafea sau cele de ceai sunt, practic, nelimitate şi chiar în ciuda altor avantaje, munca la domiciliu s-a dovedit a fi mai obositoare şi mai nesuferită decât cea de la birou.
Şi, paradoxal, familia celui care lucrează de-acasă nu este „favorizată” nici pe departe. Din contră, disputele familiale se înmulţesc în cazul celor care au ales munca „de la distanţă”, după cum arată un studiu american al specialiştilor de la Institutul Politehnic Rensselaer, din New York. Profesorul Tim Golden a studiat 300 de angajaţi ai unei companii de IT, atât din rândul celor care lucrau efectiv în sediul companiei, cât şi al celor care lucrau de la domiciu. Subiecţilor li s-a cerut să îşi evalueze frecvenţa conflictelor în familie şi balanţa muncă-viaţă de familie.
Patru din cinci subiecţi au raportat că nu sunt în stare să echilibreze balanţa muncă-viaţă de familie, iar cei care lucrau de-acasă pentru companie au raportat că simt şi mai rău acest dezechilibru şi cu cât solicitările profesionale şi cele de familie intră în concurs unele cu celelalte, cu atât angajaţii se simt mai obosiţi, chiar extenuaţi. Cu toate acestea, cei mai mulţumiţi şi avantajaţi de munca la domiciliu sunt cei care reuşesc să nu aibă prea multe dispute în familie.
Deşi la prima vedere ar părea serviciul ideal, munca la domiciliu e mai a naibii decât cea de la birou. Chiar dacă nu trebuie să te îmbraci, să te fardezi ca să arăţi fără cusur, chiar dacă nu trebuie să te înghesui în maşini sau în metrou ca să ajungi la program, chiar dacă pauzele de cafea sau cele de ceai sunt, practic, nelimitate şi chia