* "Hrana voastra sa va fie medicament" *
Fiind, prin stoarcere, "eliberate de celuloza", sucurile de legume si fructe sunt resorbite foarte repede si fara efort in sistemul digestiv, de unde ajung direct in sange si apoi in celulele somatice si cerebrale. In felul acesta, efectul lor ultra-vindecator se propaga rapid. Sucurile pe care vi le prezentam in continuare stimuleaza mentinerea tineretii si elasticitatii celulelor si peretilor vasculari, grabind in felul acesta procesele de vindecare.
* Doza zilnica recomandata este de 1-2 pahare de suc proaspat stors.
* Sucurile trebuie baute imediat dupa stoarcerea legumelor si fructelor, si anume incet, cu ajutorul unui pai. Efectul curativ si regenerator al sucurilor proaspete este cu atat mai intens, cu cat este mai scurt contactul lor cu oxigenul, care produce procese oxidative ce reduc calitatea vitaminelor ingerate.
Suc de castraveti
Componente principale: caroten, vitaminele B1, B2, B6, C, E, K, calciu, potasiu, niacina, biotina, acid folic, acid silicic, magneziu, sodiu, fosfor, fier, iod, molibden, acid pantotenic, mangan, seleniu, fluor, vanadiu, nichel, zinc, cupru, substante vegetale asemanatoare hormonilor, melatonina (putina), substante vegetale secundare.
Efect vindecator: * este un drenant puternic (stimuleaza rinichii si vezica urinara) * curata sistemul digestiv * decongestioneaza circulatia sangelui la nivelul inimii si al rinichilor * avand un efect bazic puternic, combate hiperacidizarea * stimuleaza procesele functionale biochimice din metabolism * are o tendinta de echilibrare in climacteriu * ajuta la regenerarea interioara si exterioara a pielii * contribuie la intarirea parului si a unghiilor (acidul silicic) * influenteaza favorabil dezvoltarea oaselor si a dintilor si a sistemului de sprijin al peretilor vasculari.
Utilizare: In sezon