Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica, acuzat de luare de mită, rămâne în arest, ca urmare a deciziei de vineri a judecătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a respins contestaţia acuzatului faţă de măsura preventivă.
În faţa judecătorilor ICCJ, Radu Bica a declarat că datorită lui aproximativ 1.000-1.200 de clujeni vor avea în continuare locuri de muncă, "în urma plecării Nokia de la Jucu", întrucât el s-ar fi ocupat exclusiv, împreună cu o echipa de specialişti, "de perfectarera unui contract larg cu firma Boch în România".
Grupul finlandez Nokia a decis, la sfârşitul lunii septembrie, să închidă fabrica de la Jucu (judeţul Cluj), în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor. Procedurile de închidere a fabricii sunt derulate până la finele anului, un număr total de 2.200 angajaţi pierzându-şi locurile de muncă.
Vineri, Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a instituit sechestru asiguratoriu pe activele Nokia de la Jucu, pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari de natura taxelor vamale, a declarat, pentru MEDIAFAX, preşedintele ANAF, Sorin Blejnar.
Radu Bica a susţinut că dezbaterile pe perfectarea contractului privind fabrica de la Jucu au început în luna aprilie, iar in 7 noiembrie ar fi trebuit să aibă loc o ultimă întâlnire cu cei de la Boch, de la care el a lipsit din cauza acestui dosar în care este arestat, dar că "treaba merge înainte".
Bica a declarat că a muncit toată viaţa, şi în şcoală, afirmând că se obligă să respecte rigorile unei eventuale eliberări provizorii.
ICCJ a respins contestaţia lui Bica, astfel că acesta va fi cercetat în continuare în stare de arest preventiv.
Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj Radu Bica a fost reţinut, în 31 octombrie, de procurorii DNA Cluj, pen