UPDATE "Există o comisie care analizează contractul dintre Consiliul Judeţean (CJ) Cluj şi compania Nokia. Din comisie fac parte consilieri din toate partidele. După ce va fi finalizată această analiză, rezultatul va fi prezentat plenului CJ", a declarat pentru gândul Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, întrebat dacă CJ ar putea emite pretenţii financiare către Nokia.
UPDATE "Controlul ANAF la Nokia a început la sfârşitul anului 2009, mai exact în luna octombrie a acelui an. Nu a fost nimic abuziv, a fost respectată legislaţia în vigoare", a declarat pentru gândul preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. Pentru marii contribuabili, un control poate dura şase luni. Dacă nu se poate finaliza, controlul Fiscului poate fi suspendat temporar, până ce se obţin informaţiile necesare de la alte instituţii şi de la terţi.
UPDATE "Reprezentanţii Nokia au luat la cunoştinţă despre sechestrul asigurator joi, 10 noiembrie, când au şi semnat procesul verbal privind sechestrul pe bunurile imobile", a declarat pentru gândul preşedintele ANAF, Sorin Blejnar. El a spus că, potrivit unui ordin al său din 2010, sechestrul asigurător se instituie mai întâi pentru bunuri imobile, ulterior pe bunuri mobile, inclusiv titlurile de valoare şi bunuri mobile necorporale şi ulterior se poate recurge la poprirea asigurătorie asupra sumelor datorate debitorului de către terţi, iar în ultimă fază fiscul poate pune poprire asigurătorie asupra conturilor bancare.
UPDATE "Analizăm situaţia şi colaborăm cu autoritatea locală pentru a ne asigura că situaţia este soluţionată în mod satisfăcător", a declarat pentru gândul James Etheridge, reprezentant al Biroului de presă al Nokia Communications.
UPDATEŞeful Vămii susţine că Nokia a încălcat legislaţia europeană, solicitând scutirea de la plata taxelor vamale în cazul unor importuri de componente, deşi produsele erau deja