Prieteniile politice clădite de SOV se clatină. Încercarea de a impune preşedinţi i-a fost fatală afaceristului arestat pentru a treia oară.
Prin anii 2000, Sorin Ovidiu Vîntu a început să devină interesant pentru politicienii vremii. Îmbogăţirea rapidă a acestuia şi renumele de eminenţă cenuşie în afaceri l-au transformat într-un personaj influent. Prăbuşirea Fondului Naţional de Investiţii (FNI), fuga din ţară a Ioanei Maria Vlas, declaraţiile la superlativ ale acesteia despre fostul şef şi câteva rare ieşiri în presă i-au ridicat mingea la fileu celui care, peste ani, avea să se laude că a făcut avere, fără a avea afaceri cu statul. Aşa şi este. Însă, de fiecare dată, statul a plătit oalele sparte în urma scandalurilor provocate de "afacerile" fostului gestionar din Roman.
Guvernul de pe strada Paris
În contextul arestării lui SOV, după devalizarea societăţii Petromservice, devin de actualitate stenogramele de exact acum un an, când acelaşi personaj făcea guverne la telefon, politicienii făcând coadă la locuinţa acestuia de pe strada Paris.
Păcatele politicienilor
În toamna anului 2010, apăreau în presă primele stenograme din dosarul lui Vîntu, acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa. Traian Băsescu era deja la al doilea mandat de preşedinte şi, atât Vîntu, cât şi o serie de politicieni, debusolaţi, se întrebau "ce-i de făcut?". Lista lor este lungă şi a fost publicată la vremea respectivă de procurori.
După arestarea de acum trei zile, am stat de vorbă cu o parte dintre ei pentru a afla în ce relaţii mai sunt cu SOV, arestat a treia oară. Câţiva nu s-au dezis nici azi de personajul controversat, alţii susţin că nu au vorbit de ani de zile cu el, chiar dacă, cândva, le-a finanţat campania electorală.
"Daca statul este incapabil să-şi protejeze resursele, este treaba st