Camera Deputaţilor a adoptat marţi un amendament prin care indemnizaţiile revoluţionarilor cu titlul de „luptător remarcat" sunt suspendate în 2012.
Măsura este temporară şi nu vine cu intenţia de a rezolva problema impostorilor. Democrat-liberalul Sever Voinescu, unul dintre deputaţii care au votat sistarea indemnizaţiilor, ne-a declarat: „Raţiunea acestui amendament nu a plecat de la o analiză a situaţiei revoluţionarilor, ci de la o raţiune strict bugetară. Problema revoluţionarilor rămâne nelămurită şi, în opinia mea, ar trebui tranşată cât mai repede.
Eu cred că doar răniţii şi urmaşii ar trebui să mai beneficieze de drepturi, iar aşa-zişii «luptători remarcaţi» să fie eliminaţi definitiv. Eu am fost în stradă la Revoluţie, în Ploieşti, şi vă asigur că n-a fost nicio luptă. Şi atunci de unde peste 200 de «luptători» în acest oraş? Mă gândesc să iniţiez un proiect de lege care să lămurească această situaţie".
Prin vocea senatorului liberal
Raymond Luca, Opoziţia acuză că legea a fost adoptată mişeleşte şi că este ambiguă. „Vom sesiza Curtea Constituţională!", ne-a declarat Luca. De altfel, în plen, deputaţii liberali şi cei social-democraţi s-au opus amendamentului, în timp ce parlamentarii PDL şi UDMR au votat „pentru". „Legea prevede că indemnizaţiile nu se acordă în 2012 şi la cum arată ea în momentul de faţă din 2013 se vor acorda din nou. Evident, asta dacă nu se va lua o nouă decizie la un anumit moment", mai spune Voinescu.
„Trădare!"
Lupta politică ţine şi de capitalul electoral format din cei peste 21.000 de revoluţionari din toată ţara, care sunt împărţiţi în două mari structuri manipulate politic de PDL şi PSD. Până acum, aproape trei sferturi erau în tabăra Puterii, în timp ce restul susţineau Opoziţia. Pe forumurile revoluţionarilor au apărut deja îndemnuri pentru trecerea în bloc sub aripa str