Aflați pentru prima dată în orașul de pe Bega, aceștia au parcurs sute de kilometri pe jos ca să descopere fragmente de frumusețe pe lângă care localnicii trec zilnic fără a le observa. Imaginile au fost realizate de patru fotografi francezi și români.
Efortul acestora, care a însemnat, printre altele, parcurgerea unui total de 450 de kilometri pe jos, în șase zile, s-a materializat într-o expoziție ce poate fi admirată la Muzeul de Artă Timișoara până la sfârșitul acestei luni. Cei patru fotografi care au descoperit pentru prima oară orașul sunt Cindi Lelu, Magali Paulin, Loredana Brumă și Ștefan Tuchilă.
Vezi aici o GALERIE FOTO cu expoziția de la Muzeul de Artă
„N-a fost chiar o descoperire cu ochi noi, pentru că și Timișoara este tot în România. A fost interesant că eu vin după o pauză, să-i zicem, de țară și speram să găsesc aici mai puțină degradare comunistă decât în alte orașe, dar se pare că de amprenta asta nu scapă nici unul. În schimb, mi s-a părut că în Timișoara există o continuitate fantastică în ce privește aranjarea diferitelor stiluri arhitecturale”, a spus Loredana Brumă, 27 de ani, arhitect și fotograf.
În ultima zi a periplului timișorean, tânăra a fost gonită dintr-un cămin din Complexul studențesc, în timp ce făcea fotografii alături de Magali Paulin. „Am fost abordate de o femeie foarte agresivă, administrator al căminului, care nu a fost interesată să vadă actele noastre și să ne întrebe motivul pentru care suntem acolo, mai ales că noi nu încercam să facem critică în niciun mod. Nu m-a șocat, sunt obișnuită cu tot felul de reacții atunci când fotografiez, dar m-a durut pentru că speram să nu dăm peste așa ceva. Sper că vom putea vreodată, noi românii, să depășim această fază, mai ales că au trecut atâția ani de la Revoluție”, a precizat Loredana Brumă.