Limitarea cantităţii de sare din dieta zilnică poate face mai mult rău decât bine. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga, care susţin că reducerea cantităţii acestui condiment din dieta zilnică poate duce la apariţia unor boli grave.
Specialiştii sunt de părere că lipsa sării din organism poate avea drept efect advers creşterea nivelurilor unor substanţe toxice pentru inimă, precum colesterolul, informează Daily Mail.
O evaluare a 67 de studii precedente făcute pe mai mult de 40.000 de persoane a scos la iveală faptul că un aport redus de sare la dieta zilnică a provocat o creştere cu 2,5 procente a nivelului colesterolului şi o creştere de 7 la sută a nivelului de grăsime corporală ce poate cauza cheaguri de sânge.
De asemenea, s-a constatat că modificarea dietei a făcut ca ficatul să elibereze o cantitate mai mare de renină şi de aldosteron, asociate cu o tensiune arterială ridicată. "O creştere a colesterolului ar spori riscul de deces din motive cardiovasculare", a precizat dr. Niels Graudal, coordonatorul studiului. El le recomandă oamenilor să renunţe la fumat, să reducă consumul de băuturi alcoolice şi să slăbească, în loc să renunţe la sare.
De partea cealaltă, medicii nutriţioniştii spun că o dietă bogată în sodiu poate provoca creşterea tensiunii arteriale, iar guvernul britanic a apelat la o campanie pe termen lung pentru a sublinia riscurile pentru sănătate ale consumului de sare în exces.
Limitarea cantităţii de sare din dieta zilnică poate face mai mult rău decât bine. La această concluzie au ajuns oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Copenhaga, care susţin că reducerea cantităţii acestui condiment din dieta zilnică poate duce la apariţia unor boli grave.
Specialiştii sunt de părere că lipsa sării din organism poate avea drept efect advers creşterea nivelurilor unor su