Livescience scrie că, în ciuda faptului că vânătorii de fantome se chinuie de zeci de ani să le demonstreze existenţa, încă nu sunt dovezi palpabile că ar exista fantome. Totuşi, mulţi cred că Albert Einstein a demonstrat deja că acestea ar trebui să existe.
Pe lângă teoria relativităţii, Einstein s-a preocupat şi de conservarea energiei. El a demonstrat că mărimea energiei din univers rămâne constantă în orice moment, că energia nu poate fi creată sau distrusă.
"Ce se întâmplă cu energia oamenilor când mor? Dacă ea nu poate fi distrusă, acest lucru înseamnă, conform lui Einstein, că se transformă într-o altă formă de energie. Ce este această nouă energie? Ar putea fi o fantomă?", se întreabă cercetătorul John Kachuba, în cartea sa, "Ghosthunters" ("Vânătorii de fantome").
Această idee e prezentată drept dovadă a existenţei fantomelor, pe aproape toate forumurile de specialitate, scrie Livescience. "Albert Einstein a demonstrat că energia nu dispare, ci se schimbă într-o altă formă. Cât trăim, avem energie electrică în corp. Ce se întâmplă cu această energie, care ne permite nouă să respirăm şi inimii noastre să bată, după ce murim? Nu există niciun răspuns", se arată într-un post de pe site-ul Tri County Paranormal.
Livescience îi contrazice pe vânătorii de fantome
Livescience scrie, însă, că răspunsul este "foarte simplu şi deloc misterios": această energie este eliberată în mediul încojurător, la fel cum se întâmplă cu energia tuturor organismelor vii, după ce mor.
Când o persoană moare, cantitatea de energie înmagazinată în corpul său este eliberată sub formă de căldură şi transferată organismelor care consumă cadavrele noastre: animalele sălbatice (dacă nu suntem îngropaţi), respectiv bacteriile şi plantele (dacă suntem îngropaţi). Dacă suntem incineraţi, energia este eliberată sub formă de căldură şi lumină, mai scrie Livescie