Măsuţa de cafea de lângă canapea e bună în principal pentru ce sugerează numele, dar ajută şi la personalizarea spaţiului în care îşi găseşte locul.
Masa de cafea nu e neapărat cea mai scumpă piesă de mobilier din casă, dar cu siguranţă este responsabilă de impresia pe care şi-o fac musafirii tăi. Livingul este primul care profită de măsuţa de cafea, care poate „puncta" stilul de amenajare ales şi poate dubla spaţiul de depozitare cu ajutorul sertarelor.
Designerii spun că această piesă de mobilier reflectă întocmai gusturile gazdei în materie de amenajări şi decoraţiuni interioare. Cele mai banale mese sunt dreptunghiulare, au patru picioare şi nu mai mult 60 cm înălţime. Alte variante clasice: formă pătrată sau rotundă, de mărimi diferite, de cele mai multe ori din lemn sau/şi sticlă. Deseori, masa de cafea are un spaţiu de depozitare, ascuns sau la vedere, de care se bucură cărţile şi revistele în curs de citire şi de răsfoire. Click pe foto pentru a vedea recomandarile
Frumos şi funcţional
Stilul de amenajare în care se încadrează camera şi mai ales bugetul contează atunci când îţi alegi masa de cafea. Iar în timp ce pentru unii această piesă e doar un suport pentru cafele, pentru alţii, ea trebuie să fie „vedeta" din living. Aşa se explică probabil de ce designerii petrec luni întregi pentru gândirea unei piese care-şi depăşeşte statutul de simplă masă, pentru care amatorii plătesc uneori şi câteva zeci de mii de euro.
Pentru cei care nu sunt dispupe adevărate opere de artă, vor exista mereu alte sute de variante pe piaţă. Ai la dispoziţie tot felul de materiale - lemn, de esenţă tare sau nu neapărat, sticlă, metal, aluminiu sau plastic -, tot felul de forme şi la fel de multe preţuri. Atent la estetică, să nu uiţi însă de funcţionalitate! Masa de cafea are şi rol organizatoric în casa ta, aşa că alege-o pe cea care îmbină u