Românca Ana Cozma a dus colacul secuiesc kurtos peste hotare, tocmai în Statele Unite ale Americii. Cu toate că se află acolo de peste 10 ani, această idee abia a prins viaţă şi femeia şi-a deschis un magazin numit "Chimney Cake", unde reporterii de la "New York Times" i-au făcut o vizită pentru a vedea cum se prepară minunatul colac. Românca este încântată de realizarea ei.
"În New York, toate naţionalităţile şi toate ţările au ceva specific zonei şi m-am gândit de ce noi nu putem face aşa ceva", spune românca Ana Cozma.
Ana a mai declarat pentru reporteri că vrea să încerce o variantă în miniatură a faimosului cozonac, pe care să o umple cu îngheţată, iar "New York Times" îi anunţă pe cititori că nu oricine poate face un kurtos.
"Nu încercaţi asta acasă dacă nu proveniţi dintr-un sat din Transilvania", este recomandarea "New York Times".
Românca Ana Cozma a dus colacul secuiesc kurtos peste hotare, tocmai în Statele Unite ale Americii. Cu toate că se află acolo de peste 10 ani, această idee abia a prins viaţă şi femeia şi-a deschis un magazin numit "Chimney Cake", unde reporterii de la "New York Times" i-au făcut o vizită pentru a vedea cum se prepară minunatul colac. Românca este încântată de realizarea ei.
"În New York, toate naţionalităţile şi toate ţările au ceva specific zonei şi m-am gândit de ce noi nu putem face aşa ceva", spune românca Ana Cozma.
Ana a mai declarat pentru reporteri că vrea să încerce o variantă în miniatură a faimosului cozonac, pe care să o umple cu îngheţată, iar "New York Times" îi anunţă pe cititori că nu oricine poate face un kurtos.
"Nu încercaţi asta acasă dacă nu proveniţi dintr-un sat din Transilvania", este recomandarea "New York Times".