Margareta Pâslaru sau ”Pâslăriţa”, cum i se mai spunea în anii de glorie a cântat două melodii de muzică populară în spectacolul aniversar al colegului ei, Benone Sinulescu. Margareta Pâslaru sau ”Pâslăriţa”, cum i se mai spunea în anii de glorie a cântat două melodii de muzică populară în spectacolul aniversar al colegului ei, Benone Sinulescu.
Margareta Pâslaru, una din legendele de aur ale muzicii uşoare româneşti ne-a mărturisit că cea care a îndemnat-o să cânte muzică populară este nimeni alta decât Maria Tănase. Îndrăgita artistă spune că a cunoscut-o pe Maria Tănase în 1962, cu doar un an înainte ca aceasta să se stingă din viaţă la repetiţiile piesei ”Opera de trei parale”, în care erau distribuite amândouă. Însă Maria Tănase avea să-i marcheze cariera Margaretei încă de la început. Convinsă de Maria Tănase să cânte folclor, ” discurile de vinil lansate la Electrecord de Pâslăriţa” s-au vândut ca pâinea caldă.
”Îndrăgisem de mult melodiile noastre populare, mai ales pe cele ardeleneşti. La una dintre repetitiile piesei ‘Opera de trei parale’ în care Liviu Ciulei mi-a incredintat un rol, Maria Tănase, pe care am cunoscut-o atunci, m-a sfătuit să mă apropii de muzica populară”, spune artista, care astăzi se împarte între România şi SUA, unde s-a stabilit de ani buni.
”Dânsa a fost cea care a intuit în vocea mea posibilități multiple și m-a îndemnat, în felul său unic: ‘Fă, tu trebuie să cânți muzică populară, ascultă-mă pe mine că-s vulpe bătrână!’ Restul, cum se spune, este istorie. Mi-am bătut propriul record de vânzări la Electrecord interpretând în 1964 folclor autentic ‘Bade, pălărie nouă’, ‘Cântec din Oaș’, ‘S-ar găti badea de nuntă’, ‘Nu-i bai!’, acompaniată de orchestra condusă de Victor Predescu. Ca urmare a succesului, s-a tras un alt disc cu piese din diferite zone ale țării. Acestea erau următoarele: ‘Țarina de la Găina’, ‘Pe d