Untul de arahide este un aliment cat se poate de bun pentru sanatate, o simpla lingura oferindu-ti numeroase proteine si vitamine. Este important sa stii cum sa il consumi si la ce te ajuta.
Potrivit Live Strong, el poate fi folosit atat ca o gustare, intins pe paine, in fursecuri, dar si in feluri mai elaborate de mancare. Este o sursa buna de proteine, una mai indicata decat proteina animala, pentru ca se strica mai greu.
Este plin de acizi grasi benefici, minerale si vitamine esentiale, precum vitamina E, niacina, acid folic si magneziu. Este bun pentru prevenirea diabetului de tip 2, in special in cazul femeilor. Are si resvestrarol, un compus care previne distrugerea vaselor de sange.
In medie, o lingura de unt de arahide are in jur de 90 de calorii, 9 grame de grasime (dintre care 90% sunt mono si poli-nesaturate), 4 grame de proteine si 1 gram de fibre. Astfel iti va oferi energie, iti va mentine senzatia de satietate si iti va regla tranzitul intestinal. Este bine sa nu consumi, totusi, mai mult de 2 linguri pe zi, daca tii la silueta.
Crocant versus o textura mai catifelata: din punct de vedere nutritiv nu trebuie sa existe o discriminare a varietatilor untului de arahide, caci ambele sunt la fel de bune. Exista anumite afectiuni, precum diverticulita, care impiedica persoanele sa consume alimente tari, asa ca pentru acestea este preferabila varianta cremoasa. In afara de acest caz, nu conteaza ce varianta alegi.
Cum sa-l cumperi: cea mai buna alegere este cea cu cat mai putine adaosuri. De-a lungul anilor, companiile producatoare au inceput sa adauge fel de fel de ingrediente nefolositoare, indulcitori si chimicale care sa faca produsul sa reziste mai mult pe rafturi.
Alege variantele care sa nu mai aiba altceva scris pe eticheta in afara de arahide, ulei si putina sare. Amesteca bine ina