Completul de trei judecători al Curții de Apel București a decis ca Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca și ceilalți opt inculpați din dosarul Petromservice să fie cercetați în stare de libertate. Ei sunt anchetați pentru delapidare și spălare de bani, prejudiciul adus fiind de 180 de milioane de euro.
UPDATE 6. Din completul de judecată au făcut parte judecătorii Carmen Veronica Găină, Daniela Panioglu și Vasile Băjan.
UPDATE 5. Curtea de Apel București a decis ca Sorin Ovidiu Vîntu, Liviu Luca și ceilalți opt inculpați din dosarul Petromservice să fie cercetați în stare de libertate. Inculpații au, totuși, interdicția de a părăsi țara.
UPDATE 4. După aproximativ patru ore, audierile s-au finalizat la Curtea de Apel București, iar completul de trei judecători a rămas în pronunțare, în ceea ce privește recursul lui Vîntu și Luca la decizia de arestare preventivă.
"Ofițerii acoperiți sunt din doi în doi la Parchetul General și Curtea de Apel București. Deciziile sunt deja sub masă. Dacă voi pleca acasă, voi ști cine m-a judecat, dacă mă duc în arest voi lua justiția în mâinile mele", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu, pe un ton amenințător, în fața completului de trei judecători al Curții de Apel București.
SOV a mai spus că nu el a falimentat Petromservice, în prezent PSV Company, ci angajații companiei, sfătuiți de avocați. "Mergând pe logica procurorilor, președintele OMV ar trebui să fie în boxa acuzaților, la Viena, pe motiv că a plătit pe acțiunile Petromservice mai mult decât valorau pe bursă. Nu am încasat bani de pe urma Petromservice, sunt vânat în permanență", a mai declarat Vîntu.
Sindicalistul Liviu Luca a declarat în fața instanței că, deși beneficiază de imunitate, prin prisma mandatului deținut la Comitetul Economic și Social European (CESE) de la Bruxelles, le-a transmis avocaților să nu se folosească de ea, căci el se consid