Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, luni, la Curtea de Apel Bucureşti, că nu a luat "nici cinci bani de la Petromservice", iar dacă instanţa va decide ca el să rămână în arest şi se va întoarce la închisoare, atunci nu poate decât să ia legea "în propriile mâini", informează Mediafax.
Vîntu a arătat, în faţa instanţei care judecă recursul lui la decizia de arestare preventivă, că este nevinovat şi că falimentul Petromservice a fost urmarea celor peste 18.000 de litigii de muncă pornit de angajaţi împotriva companiei.
"Petromservice a fost falimentată de salariaţii ei, sfătuiţi de avocaţii lor să speculeze o neregulă din contractul de muncă şi care au pornit mii de procese împtriva acestei companii. Pentru a se putea apăra, Petromservice a căutat calea legală, dar a fost prea târziu, pentru că drepturile salariale acordate erau mai mari decât capitalul societăţii", a declarat Sorin Ovidiu Vîntu în instanţă.
Referitor la afirmaţia anchetatorilor potrivit căreia Liviu Luca ar fi patronul societăţii Elbahold, Vîntu a arătat că informaţia este falsă.
Totodată, Vîntu a mai spus că procurorii fac o confuzie majoră între modul în care se achiziţionează un pachet mare de acţiuni şi modul de tranzacţionare a pachetelor mici de acţiuni la bursă. El a precizat că în cazul pachetelor mari de acţiuni, persoana interesată discută cu acţionarul majoritar al societăţii care vinde pachetul, iar negocierea nu se poartă direct între persoane fizice, ci prin intermediul unei societăţi angajate de potenţialul cumpărător.
Sorin Ovidiu Vîntu a sancţionat faptul că procurorii nu au întocmit până la acest moment o expertiză contabilă riguroasă în dosar, arătând că "orice amator în pieţe de capital poate spune că una este preţul plătit pentru un pachet important de acţiuni şi alta este situaţia pachetelor minore de pe bursă".
"Nu am primit nici cinci bani de la Pe