La Haga, în acest sfârșit de săptămână, s-au reunit membrii Comisiei Trilaterale, considerată a fi una dintre cele mai puternice şi influente organizații din lume. Printre cei care au participat la discuții s-a numărat și guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, potrivit mediafax.ro. Sursa: Razvan Petrescu
Alți doi români sunt membrii organizației despre care se spune că este ”guvernul din umbră al lumii”: Mihai Tănăsescu, reprezentantul României la Fondul Monetar Internațional (FMI) şi Răsvan Radu, cel care conduce UniCredit Ţiriac Bank.
Comisia Trilaterală este o asociație care aluat ființă în 1973, la iniţiativa omului de afaceri David Rockefeller. Grupul reunește 170 de personalităţi, printre care se numără șefi de bănci, afaceriști, foști și actuali oficiali. Președintele grupului european este noul premier al Italiei, Mario Monti, fost comisar european pe politică internă și concurență. Acesta nu a participat la întrunirea de la Haga, fiind rugat de președintele italian să rămână la Roma pentru a se ocupa cât mai repede de situația dificilă prin care trece economia italiană, potrivit Reuters.
Printre membri se află și noul premier grec, Lucas Papademos, fost vicepreşedinte al Băncii Centrale Europene (BCE), prinţul Charles al Marii Britanii, Jose Manuel Barroso - preşedintele Comisiei Europene, fostul premier britanic Tony Blair, fostul cancelar german Gerhard Schroder, precum, și fostul președinte american Bill Clinton.
Comisia se întrunește o dată pe an. În 2010, aceștia au discutat teme de interes la București, la Banca Naţională, sub patronajul guvernatorului Mugur Isărescu.
Potrivit site-ului oficial al organizației, scopul Comisiei Trilaterale este acela de a asigura comunicarea şi cooperarea între statele reprezentante, însă mulți conderă Comisia drept ”guvernul din umbră" al lumii și o