Semne de biruinţă ale creştinătăţii, brâul Maicii Domnului, Crucea Sfântă şi pânza lui Hristos, toate au uimit o lume întreagă cu minunile lor.
Scepticii le-au pus la îndoială veridicitatea. Credincioşilor le-au mişcat inimile prin minunile lor.
Este vorba despre Sfânta Cruce pe care s-a jertfit Iisus, pânza în care a fost înfăşurat după coborârea Lui de pe cruce şi brâul brodat chiar de Maica Domnului.
În cele ce urmează, ai ocazia să afli mai multe despre minunile săvârşite de Ele.
Părţi din Sfânta Cruce se află şi la noi
Un simbol al revenirii la adevărata credinţă, Sfânta Cruce a lui Iisus a fost găsită printr-o minune de Împărăteasa Elena, mama Împăratului Constantin cel Mare, alături de alte două cruci.
Pentru a o deosebi de ele, a atins corpul fără viaţă al unei văduve de fiecare cruce în parte. Când a fost aşezată pe Crucea Sfântă, ea a înviat. În timp, crucea a fost împărţită în mai multe părticele, răspândite în lume.
Cea mai mare parte se află la Sfântul Munte Athos, iar câteva părticele sunt păstrate şi la noi în ţară, la Mănăstirile Ţigăneşti, Căldăruşani, Sihăstria şi Sâmbăta de Sus.
Giulgiul, neatins de incendii
Giulgiul cu care a fost acoperit Iisus după coborârea de pe cruce a iscat controverse, căci scepticii i-au pus la îndoială autenticitatea.
Istoria Pânzei găsite în mormântul lui Iisus de Apostolii Ioan şi Petru este învăluită în mister. În secolul al XIII-lea, Sfântul Giulgiu a fost furat de un cruciat francez şi a ajuns la Biserica Sfântul Ştefan, din Franţa.
Printr-o minune, el a rămas neatins după un incendiu care a distrus biserica. De-a lungul anilor, Pânza Sfântă a fost purtată prin lume, ajungând în Italia, Belgia, Franţa. Tot în Franţa, la Chambery, Sfântul Giulgiu a scăpat din nou dintr-un incendiu, fiind mutat apoi la Torino, oraşul în care se găseşte şi azi.
Citeşte mai mult