Bucureştenii care nu cred că-şi vor permite vreodată să ajungă în vreo pădure tropicală nu au nevoie decât de 2 lei, cât costă un bilet de autobuz. Asta pentru că Grădina Botanică a redeschis după 35 de ani Sera Veche.
Sera Veche a fost construită între 1889 şi 1891, după modelul Serelor din Liège, Belgia, iar în 1971 a fost închisă publicului şi a adăpostit doar plante de cultură. Acest pavilion a fost însă reabilitat şi a devenit un colţ de pădure tropicală în acest an.
Bucureştenii pot admira plante exotice care nu se găsesc în altă parte, iar Sera Veche poate deveni un loc de activităţi de educaţie ecologică cu preşcolari şi şcolari.
Proiectul de reabilitare a colţului de natură s-a realizat în cadrul proiectului Alpha Green, sub umbrela căreia s-au mai realizat şi alte evenimente, cum ar fi aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Gradinii, plantări de copaci cu participarea angajatilor bancii, concursuri foto, campanii educative, expozitii de plante.
Daţi click pe poze pentru fotogalerie!
„Alpha Bank România a restaurat un monument istoric de mare valoare, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea. Să ne gândim că Arghezi, Caragiale, Barbilian s-au putut plimba prin această seră cu palmieri şi alte plante tropicale, dar generaţiile următoare n-au mai putut-o vizita. Acum se redeschide această parte din sera veche, care a necesitat reparaţii extinse, în respectul arhitecturii originale. Bătrâna Doamnă care este Grădina Botanică începe să nu mai arate aşa de bătrână, ci să fie pur si simplu o doamnă frumoasă”, a susţinut rectorul Universităţii din Bucureşti, prof.univ.dr. Ioan Pânzaru.
Vizitarea Pavilionului „Padurea Tropicală” este gratuită, iar programul este în zilele de marţi, joi, sâmbătă şi duminică, între 9.00 şi 13.00. Preţul unui bilet de intrare în Grădină este de 5 lei.