Comisia Europeană a decis că pot fi folosite glicozidele derivate din steviol (Stevia) ca îndulcitor pentru alimente şi băuturi răcoritoare. Producătorul de băuturi răcoritoare Coca-Cola afirmă că această decizie permite companiei să ofere mai multe băuturi cu aport energetic redus. Sursa: JEFF CHIU
„Coca-Cola Europa salută aprobarea de către Comisia Europeană a Steviei folosită ca îndulcitor în alimente şi băuturi răcoritoare în Europa. Aceasta este o nouă etapă importantă pentru extinderea portofoliului nostru care ne dă posibilitatea de a oferi consumatorilor produse adaptate fiecărei ocazii de consum și fiecărui stil de viață”, a declarat Dominique Reiniche, preşedinte Coca-Cola Europa.
Potrivit unui comunicat al producătorului de sucuri, Stevia a fost aprobată ca îndulcitor pentru alimente şi băuturi răcoritoare în Franţa încă din 2009, Coca-Cola fiind astfel una din primele companii din Europa care a lansat o băutură răcoritoare îndulcită cu Stevia, în combinaţie cu alţi îndulcitori naturali. Astfel, din martie 2010, consumatorilor francezi le-a fost oferită Fanta în varianta necarbogazoasă îndulcită cu Stevia şi având astfel un conţinut de zahăr cu 30% mai redus.
Cine folosește stevia ca îndulcitor
Potrivit companiei, folosirea glicozidele derivate din steviol (Stevia) ca îndulcitor permite creșterea categoriei de produse fără calorii pentru. Primul produs cu un conținut caloric scăzut a fost lansat pe piațp de către Coca-Cola în urmă cu 30 de ani. În prezent, două treimi din produsele companiei au variante cu conținut caloric scăzut sau fără calorii, în timp ce 30% din volumul total al celor 140 de branduri vândute în Europa prezintă puține calorii sau chiar deloc.
Potrivit companiei, în ultimii zece ani, conţinutul mediu de calorii al unei porţii din băuturile răcoritoare carbogazoase oferite a fost redus cu