Judeţul Teleorman ocupă locul III într-un top pe ţară la capitolul rata natalităţii cea mai scăzută. Clsamentul a fost întocmit de site-ul econtext.ro, iar singurele zone care mai au încă rata natalităţii pozitivă sunt judeţul Ilfov şi municipiul Bucureşti.
Nu este un secret pentru nimeni că populaţiei României scade de la an la an. Practic, din 1990 şi până în 2010, ţara noastră a devenit o ţară cu oameni îmbătrâniţi. În această perioadă, rata deceselor este foarte mare, iar ea a natalităţii nu mai înregistrează de mult valori pozitive. Toare rapoartele internaţionale arată că România va fi printre primele ţări care vor dispărea de pe Glob sau că populaţia se va înjumătăţi. Potrivit econtext.ro, care a făcut o analiză a evoluţiei natalităţii în ţara noastră din 1990 până în 2010, majoritatea judeţelor au doar spor negativ, numărul naşterilor fiind din ce în ce mai scăzut. Teleormanul este pe locul III în top, după Hunedoara, care ocupă prima poziţie şi judeţul Olt care este pe locul II. Potrivit statisticii, în judeţ se năsteau în 1990, 5960 de copii, iar în 2010, în registrele de nou născuţi au fost înscrişi 3118, ponderea fiind de -48%.
Lipsa unui job este principalul motiv al scăderii natalităţii în Teleorman
Sunt rare cazurile în care femeile fac doi-trei copii, în judeţul Teleorman. Judeţul se depopulează de la an la an, asta şi din cauza industriei care nu mai există, dar şi a lipsei de locurilor de muncă. De exemplu, alexăndrencele chiar dacă s-au căsătorit nu îşi doresc imediat copii. Marea majoritate a tinerelor alexăndrence vor mai întâi să îşi găsească un loc de muncă stabil atât pentru ele, cât şi pentru soţii lor şi d-abia apoi se gândesc la copii. Alina Dincă este una dintre tinerele din oraş care nu vrea deocamdată să devină mămică şi nu pentru că nu îi plac copiii, ci pentru că nu are un job stabil. „Sunt căsătorită de tr